عيد مبارك سعيد

[إسمك هنا]

كل عام و انتم سعداء اتقياء
بقلوب بيضاء
و وجوه مشرقة مبتسمة
كل عام و انتم امنين مطمئنين
كل عام و الفرح يعم حياتكم و العافية تغلف اجسادكم
كل عام و انتم بخير
تقبل الله منا و منكم صالح الاعمال
اللهم آمين

هنئ اصدقائك بمناسبة عيد الفطر المبارك
قم بكتابة اسمك وقم بمشاركة الرسالة مع اصدقائك






































































dimanche 9 août 2015

Wereld Wonder Vegen

Inleiding

Deze handleiding is geschreven door Skie, voor Travian versie 3.6. De versie werkt ook prima voor Travian 4, met aspecten van de klassieke servers.

In deze handleiding gaan we het hebben over een Wereld wonder veeg bouwen, en over alles erom heen.


Hoofdstukken:

Deel 1: Introductie
Deel 2: Als ik een veeg bouw, kan ik dan andere dingen doen?
Deel 3: Een stam kiezen
Deel 4: Rammen of catapulten?
Deel 5: Hoofddorp of Aanvalsdorp?
Deel 6: Hoe verberg je je veeg
Deel 7: Trainer of geen trainer?
Deel 8: Het einde, en een aantal tips.



Deel 1: Introductie

Dus je hebt besloten een wereld wonder veeg te bouwen? en je wil directe invloed hebben op de uitkomst van het eindspel, en het neerhalen van wereldwonderen waar anderen alleen maar van kunnen dromen? als dit je leuk lijkt, dan ben je naar de goede plek gekomen.

De beslissing om zo'n veeg te maken is iets waarin veel mensen verschillende meningen hebben. Er zijn spelers die het het mooiste aspect van het spel vinden. maar ook genoeg die het het minst leuke van het spel vinden. En het is ook niet zomaar iets, het verdient een speciale erkenning. aan de andere kant, je moet het ook maar kunnen. een hele lange tijd opbouwen voor één aanval, een aanval die de winst voor je alliantie kan opleveren.

Wat een WW veeg karaktiseert, verschild van server tot server. in principe elke veeg die een wereld wonder kan vertragen, is een WW veeg. een gemiddelde veeg, heeft minstens 10.000 catapulten. (ram vegen zijn wat gecompliceerder) Voor een eerste keer veeg bouwer, of een normaal account, zijn de volgende aantallen een goed doel:

Germaan: 120.000 Bijlvechters, 48.000 Germaanse Ridders.
Germaan: 200.000 Knuppelvechters, 48.000 Germaanse Ridders.

Romein: 75.000 Imperianen, 52.000 Equites Caesaris

Galliër: 100.000 Zwaardvechters, 46.000 Haeduanen


Voor de mensen die nog nooit zo'n veeg hebben gemaakt, lijkt dit misschien een veeg te hoog gegrepen doel, maar waarom niet? als je daarmee de server kan winnen, dan is dit het waard. Als je toegeweid bent aan het bouwen van je veeg, en heel veel geduld hebt, is dit makkelijk te doen.


Deel 2: Als ik een veeg bouw, kan ik dan andere dingen doen?

dit is een ja en nee vraag. Toen ik deze veeg had gebouwt: http://ift.tt/1gp9z7S (Een heel erg grote veeg), vond ik dat ik eigenlijk de grondstoffen niet had om iets anders te doen, behalve een tweede veeg te bouwen, voor een artefact.

In het eindspel, gaat het vaak over de grote van je account, en of je andere troepen kan trainer naast je WW veeg. Wat bepaald of je het aankan. Mijn ervaring is dat veel spelers tijd en grondstoffen hebben, om een kleine veeg ernaast te maken, of zelf defensieve troepen te maken. Ook hebben veel offensieve spelers de kans om hun mid-game veeg over te gaan naar een WW veeg, simpelweg door veel te trainer. Het is dus gewoon mogelijk om een deel uit te maken van het eindspel, zelfs als je laat begint. het aantal troepen hiervoor gegeven, kan allemaal gemaakt worden in 75 dagen, met alleen normale barraken, en normale stallen. Deze troepen kunnen worden gesupport door 10 support dorpen.


Deel 3: Een stam kiezen

Germanen: De germanen zijn de eerste keuze van veel offensieve spelers. dit omdat ze goedkope troepen hebben, die erg snel trainen. Maar onthoud, omdat de troepen niet de sterkste troepen zijn, betekent dit dat je een relatief lage aanvals kracht per graan ratio hebt vergeleken met de andere stammen. Dit kan ervoor zorgen dat je een helegrote upkeep kan onstaan aan graan. Als graan gebruik geen probleem voor je is, dan zijn knuppelvechters de troepen om mee te gaan, dit omdat ze de meeste aanvalskracht per uur hebben, en efficiente troepen zijn de gehele ronden. Als je meer van een gemixte speel stijl houd, of er gewoon van houd om wat extra troepen, of eigen verdediging te hebben, dan zijn bijl vechters voor jou de beste keus. het ergste wat er kan gebeuren, is dat je moet stoppen met het trainen van je troepen, omdat je het niet meer kan onderhouden. als dit gebeurt, of het je eerste keer is om zo'n grote veeg te bouwen, ga dan voor bijlvechters, als alles goed gaat, kun je altijd overstappen naar knuppelvechters, en dit op de kosten van de upgrades in de smederij.

Romeinen: Ik geloof dat romeinen erg onderschat zijn door de meeste travian spelers, waarschijnlijk door het feit dat ze meestal minder troepen hebben, en dat dat er niet zo indrukwekkend uitziet. Maar vergeet niet dat de romeinse troepen vele malen sterker zijn. Imperianen en Equites Caesaris zijn gewoon de beste troepen, gezien de aanvals kracht per graan gebruik. Met gebruik van de Drinkplaats, krijg je een grotere productie van je paarden, en je veeg zal ook minder graan gebruiken. dit kan heel veel uitmaken bij het kiezen van je stam waar je je veeg mee traint. Voor die reden zou je een Drinkplaats moeten bouwen in je hoofddorp(waar je je troepen stalt), en in je aanvals dorp. Dit voornamelijk voor de snellere productie van je troepen. als romein moet je altijd kiezen voor EC, gewoon vanwege de aanvalskracht van de troepen. Ookal zijn EIs goedkoper, en beter om mee te farmen, de reden dat je ECs moet nemen, is omdat de meeste aanvals kracht van de romeinen bij de paarden zit. Je moet dus de beste paarden kiezen.

Galliërs: De Galliërs zijn waarschijnlijk de minst sterke van de drie stammen. Galliërs worden over het algemeen gekozen als defensieve stam, maar dat laat niet weg dat je er nog steeds een sterke veeg mee kan bouwen. meestal word deze stam gekozen door spelers die de alliantie willen helpen in een defensieve manier, of door spelers die toegang willen tot de goedkope phalanxen. Haeduanen zullen gekozen moeten worden over de toetatis donders. Ookal zijn ze goedkoper, ze hebben geen functie op het farmen na, en een Ghost hammer na, dit omdat hun aanvals kracht minimaal is.


Deel 4: Rammen of catapulten?

Een veel voorkomende fout die ik vaak zie, is dat de krachten van rammen en of katapulten worden onderschat. Het is één van de belangerijkste dingen, als het niet de belangerijkste is, om te beslissen wanneer je een WW dorp schade wil doen. Ik heb door alle servers heen, te veel mooie vegen gezien, die niet goed tot stand kwamen, door te weinig catapulten en of rammen.

Voordat je zelfs maar start met je veeg, moet je beslissen of je een ram of katapult veeg gaat maken, wil je de muur kapot maken voor andere spelers, of wil je liever wat infrastructuur en of zelfs de WW zelf neerhalen. Maar eerst, waar de meeste WW houders germaan zijn, is vanwege de muur. hij is moeilijk neer te halen, met de architect artefact zijn ze nog moeilijker om neer te halen, zeker als je veeg wat katapulten, en wat rammen heeft. Dit is dus de reden waarom je je veeg moet specializeren, rammen OF katapulten, één van de twee!

Pratende over de Architect artefact; de unieke architect artefact lijk veel vegen bouwers te hebben afgeschrikt om geen rammen meer in de veeg te voegen, dit omdat niemand meerdere maanden wil bouwen aan zijn of haar veeg, en dan uiteindelijk maar 1 of 2 levels van de muur af te zien gaan. hierdoor is de vraag naar goede rammers verhoogd. Rammer bouwers zullen meer toegeweid moeten zijn aan het bouwen van hun veeg, ze moeten immers proberen de muur zo laag te krijgen, zodat jou veeg meer inpact zal hebben.

Het belangerijkste, een rammer zal ten alle tijden gebouwt moeten worden door een germaan! dit omdat ze toegang hebben tot de brouwerij, en deze de troepen veel effectiever maakt.

Deel 5: Hoofddorp of Aanvalsdorp?

Personlijk zou ik nooit kiezen om een WW veeg in je hoofddorp te doen, sinds dat je geen grote barraken, en geen grote stallen kunt bouwen. al hoewel, als je geen gebruik maakt van die gebouwen, een veeg gebouwt in een hoofddorp, zou gebruikt kunnen worden om mensen te stoppen om je aanvals dorp te chiefen. de troep nummers hiervoor gegeven, kunnen worden behaalt in een hoofddorp. houd er rekening mee dat je veel ruimte nodig hebt om je velden omhoog te krijgen (15graner)

Pratende over hoofddorpen, ik zal ten alle tijden een 15 graner aan raden, dit omdat je een geweldige graan productie kan krijgen die je veeg kan supporten, zelfs om je veeg te helpen groeien tot je niet genoeg graan per uur maakt. Als je geen problemen hebt met het besteden van veel goud, en heel veel online bent, zou je doel level 19 velden moeten zijn. deze velden zouden klaar moeten zijn rond de tijd dat de artefacten komen. Als je voor welke reden dan ook dat niet haalt, moet je gewoon stoppen bij level 17, of 18. Het is mogelijk om een veeg te bouwen op een account met een 9 graner, maar wees er op voorbereid dat je heel veel graan van andere spelers nodig zal hebben, en of een plek om je veeg te stallen.

Deel 6: Hoe verberg je je veeg

Een van de meest belangerijke stappen in het proces, is het beschermen van je veeg, en hopelijk zal je alliantie hier een hoge prioriteit aangeven. Waarschijnlijk zal de verdediging van de veeg zo min mogelijk zijn, zodat er verdediging ergens anders kan worden gebruikt, je zou niet je veeg willen verliezen voor gebruik toch?

Buitenbeeld blijven

Dit gaat vooral over kleine domeinen, zoals in nederland, waar de meeste top spelers elkaar kennen van eerdere servers, en ook in contact blijven, daarom is buitenbeeld blijven erg belangrijk. Het aantal mensen die weten over je project moet minimaal zijn. Het liefst moet je ook een alliantie leider hebben, die zijn/haar mond kan houden.


Het kiezen van je veeg dorp

Veel mensen kiezen het dorp gesticht na hun hoofddorp als veeg dorp. als je een bekende speler bent, is er een grote kans dat je vijand daar zal gaan kijken voor je veeg. Dus als je niet erg veel bezig bent met het starten van je veeg, kun je beter een later gesticht dorp als veeg dorp gebruiken. Als je een grote farmer bent, zal je al genoeg dorpen gesticht hebben voordat je überhaupt aan je veeg bent begonnen. Je kunt ook een dorp nemen, dat niet in de buurt van je hoofddorp ligt nemen, deze dorpen trekken vaak de aandacht.

"Fake Aanvalsdorpen"

Een erg slime tactiek, is om één of meer support dorpen, eruit laten zien als veeg dorpen. Dit kan je doen door gebouwens zoals barrakken, stallen en een werkplaats te maken. Waarom? Gewoon omdat als ik en andere proberen andere vegen neer te halen, sturen we veel fakes op deze gebouwen. Ookal zullen de katapulten niet overleven, je kunt zien of het dorp deze gebouwen heeft, als het dorp die gebouwen niet heeft, weet je zeker dat dat niet een aanvalsdorp is. Als al je 20 dorpen worden gefaket, en ze zien dat je er maar in één barrakken hebt, weet iedereen welk dorp dit is. En er is geen reden om dit zo gemakkelijk aan iedereen te laten weten.Je kan ook in elk dorp x aantal offensieve troepen in elk dorp neer te zetten, zodat als het word gescout, mensen denken dat je daar je offensieve troepen maakt. Letop, verander dit aantal wel elke keer als een rapport is gegenereert, als je elke dag van de week 1k knups, 500 germaanse ridders, en 200 katapulten zien, weten ze dat dit een nep aanvals dorp is.

De Populatie laaghouden

Maar Populatie is geweldig toch? nee! niet echt, en helemaal niet als je buitenbeeld wil blijven. Bouw geen onnodige gebouwen, vernietig gebouwen die je niet meer nodig heb ik je dorpen. Dat voegt misschien ook nog wat bonus toe als je wordt aangevallen door een grote speler. Het verschil zal niet heel groot zijn, maar dat beetje kan er verschil zijn van leven tot dood. Ook alsje in de top van de populatie rangen zit, trek je aandacht aan van mensen, en dat is iets wat je niet wil als je buitenbeeld wil blijven.

De populatie laag houden geldt ook voor je veeg dorp. een alleenstaand dorp met 1000+ populatie schreeuwt gewoon "hier is mijn veeg, kom maar halen". Zorg dus dat je fake veeg dorpjes groter zijn, en de echte veeg dorpen kleiner zijn. je kunt eventueel ook je eigen velden neer katapulteren, zo laat je het eruit zien alsof het een klein rot dorpje is.

Als je zo "gelukkig" bent dat je vijand één van je nep veeg dorpjes heeft overgenomen, geef hem dan de inpressie dat hij inderdaad je veeg kwijt bent, zodat hij verder gaat op zn zoektocht naar WW vegen. ga daarna lekker achterover hangen, en relexen. Met het idee dat je niet langer op de targets staat, dit kan een leuke verassing worden in het eindspel :-)

Deel 7: Trainer of geen trainer?

Aha, de leuke trainer artefacten! Houden we daar niet gewoon van? Verminderen van de trainings tijd van de troepen, tot 50% Wie zegt daar nou nee tegen? Denk wel goed na, de trainer artefacten trekken over het algemeen veel aandacht van je vijand. het kan zijn dat ze gewoon je trainer willen voor zichzelf, of om ze te gebruiken om vijandige vegen op te sporen. De grote en de unieke trainer geven alsnog de kans om je veeg te verbergen, maar de kleine doet dat niet. als je een kleine trainer gebruikt, of zelfs maar tijdelijk leent, vergeet dan alles wat je hebt geleert over het verbergen van je veeg, in de schat kamer kan men namelijk zien wie de artefact heeft gehad, wanneer, en in welk dorp! Als je bijna geen offensieve punten hebt, weten ze dat je op iets groots doelt. je zult als een magneet aangetrokken worden tot aanvallen van iedereen. Denk daarom eerst goed na over je situatie, heb je überhaupt wel de grondstoffen om je veeg non stop te laten trainen? of loopt je veeg al als gesmeert? Lig je in een goed gebied, en hoever weg liggen je vijanden van je vandaan? Kun je ook een enorme muur neergooien voordat de aanvallen aankomen? dit zijn vragen die je jezelf eerst moet stellen voordat je er eentje wil nemen. Trainers hebben voordelen, maar vooral veel riskante nadelen.

Deel 8: Het einde, en een aantal tips.

Hopelijk, door het lezen van deze handleiding, heb je nu wat inzicht gekregen in het hele veeg gebeuren rondom het aspect van travian en hun wereld wonderen. Er zijn veel methodes om ze te grbruiken, en dat is ook de reden dat ik hier geen stap-voor-stap handleiding van heb gemaakt. Situaties verschillen enorm erg, het belangerijkste is gewoon je troepen dag en nacht, nonstop te laten trainen. Je moet gediciplineerd zijn, en heel veel geduld hebben. Vergeet nooit waarom je er in de eerste plaats mee bent begonnen. Je hebt dit immers gedaan om het eindspel te kunnen bepalen, en met de alliantie winnen! Gebruik nooit de troepen die je hebt bedoelt voor je WW veeg, en je gaat waarschijnlijk teleurgesteld zijn, dat je niet met catapulten of rammen eerst bent begonnen. het is gebruikelijk dat je er meer van wou achteraf.


Wereld Wonder Vegen

بحث هذه المدونة الإلكترونية

Fourni par Blogger.

أرشيف المدونة الإلكترونية

التسميات

Signaler un abus

Articles les plus consultés

من أنا

إسمك هنا



شارك عبر الماسنجر شارك عبر الواتساب